Hoppa till huvudinnehåll
Pressmeddelande från Arbetsmarknadsdepartementet

Läslust i fokus när Johan Pehrson besöker Berättarministeriet

Publicerad

I dag besöker arbetsmarknads- och integrationsminister Johan Pehrson Berättarministeriets utbildningscenter i Hagsätra i Stockholm för att diskutera utbildningens roll i kampen mot utanförskap och träffa en skolklass som ska inspireras till läsning och skrivande.

Berättarministeriet är en stiftelse som arbetar för att minska segregationens och utanförskapets negativa konsekvenser på barns skolgång genom att stötta lärare och elever i skolor i särskilt utsatta områden.

– Skolan är det viktigaste verktyget för att alla barn ska få en bra chans i livet och kunna följa sina drömmar. Inte minst för barn som kommer från resurssvaga hem eller där föräldrarna inte kan svenska. Här måste hela samhället, stat och civilsamhälle, jobba tillsammans. Därför vill jag uppmärksamma Berättarministeriets viktiga arbete, säger Johan Pehrson.

Presskontakt

Alexandra Örenmark
Pressekreterare hos arbetsmarknads- och integrationsminister Johan Pehrson
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 076-117 29 48
e-post till Alexandra Örenmark
Laddar...