Hoppa till huvudinnehåll
Pressmeddelande från Kulturdepartementet

Kulturminister Parisa Liljestrand medverkar vid Årets Dagstidning 2024

Publicerad

I dag onsdag den 20 mars deltar kulturminister Parisa Liljestrand i ett scensamtal på Årets Dagstidning 2024.

– Jag och regeringen är väldigt mån om att vi ska ha livskraftiga medier som bevakar både det lokala och regionala i hela landet. Det är syftet med det nya mediestödet – att säkerställa att medborgarna kan ta del av löpande nyhetsbevakning oavsett var man bor, säger kulturminister Parisa Liljestrand. 

Samtalet Ministern, pressen och politiken kommer att handla om aktuella mediepolitiska frågor och leds av Göteborgs-Postens chefredaktör Christoffer Ahlqvist. Några av samtalsämnena är mediestödet, Public service och tidskrifter.  

Bakgrund

Tidningsutgivarnas (TU) årliga konferens anordnar både aktuella seminarier och tävling med ett flertal olika prisklasser. Evenemanget är ett viktigt forum för kunskap och erfarenhetsutbyte för branschen. I sin nuvarande form har det funnits sedan 2005 och priserna delas ut av TU för att främja innovativ och utvecklande publicistik.

Presskontakt

Sara E. Persson
Pressekreterare hos kulturminister Parisa Liljestrand
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 076-112 78 19
e-post till Sara E. Persson
Laddar...