Hoppa till huvudinnehåll

Jakob Forssmed

Jakob Forssmed

Socialminister

Socialdepartementet

”Jag vill göra livet lite lättare att leva för människor genom att skapa bra förutsättningar för hälsa och gemenskap.”

Regeringen och statsråden i sociala medier

Länkar till konton i sociala medier som Regeringskansliet ansvarar för och andra konton som statsråden använder finns här:

Aktuellt från Jakob Forssmed

  • Kunskapslägesrapport om digital medieanvändning bland barn och unga presenteras

    Den 17 juni höll socialminister Jakob Forssmed pressträff tillsammans med Folkhälsomyndigheten för att presentera kunskapsläget kring barn och ungas digitala medieanvändning.

  • Regeringen presenterar förslag om gårdsförsäljning

    Onsdagen den 5 juni bjöd statsminister Ulf Kristersson, socialminister Jakob Forssmed och Liberalernas gruppledare Lina Nordquist in till en pressträff för att presentera regeringens kommande lagrådsremiss om gårdsförsäljning av alkoholdrycker.

En grupp personer sitter runt ett konferensbord och lyssnar uppmärksamt på en som talar. Datorer och kaffemuggar framför står framför dem.
Den 8 april möttes det nya rådet för frågor om den digitala infrastrukturen i hälso- och sjukvården för första gången. Socialminister Jakob Forssmed ledde mötet. Foto: Tina Sahlen/Regeringskansliet

Nytt råd ska underlätta införandet av en nationell digital infrastruktur i hälso- och sjukvården

Socialminister Jakob Forssmed har skapat ett råd med representanter från regioner, SKR, myndigheter och organisationer som ska underlätta för samarbete och införande av en kommande nationell digital infrastruktur i hälso- och sjukvården. Rådet möttes för första gången den 8 april på Socialdepartementet.

Gruppfoto på medlemmarna i GLG. De står utomhus under några tallar.
Global Leaders Group on Antimicrobial Resistance (GLG) består av världsledare och experter som arbetar för att påskynda politiska åtgärder mot antimikrobiell resistens. Socialminister Jakob Forssmed är medlem i GLG. Foto: Magnus Liljegren/Regeringskansliet

Världsledare och experter i Sverige för samtal om åtgärder mot antibiotikaresistens

Socialminister Jakob Forssmed leder mötet i Global Leaders Group on Antimicrobial Resistance i Sigtuna den 6–7 maj där generalsekreterarna för Världshälsoorganisationen, WHO, FN:s miljöprogram, UNEP, och Världsorganisationen för djurhälsa, WOAH, medverkar.

Gruppbild på Camilla Waltersson Grönvall, Jakob Forssmed, Anna Tenje och Acko Ankarberg Johansson
De fyra statsråden på Socialdepartementet: socialtjänstminister Camilla Waltersson Grönvall, socialminister Jakob Forssmed, äldre- och socialföräkringsminister Anna Tenje och sjukvårdsminister Acko Ankarberg Johansson. Foto: Ninni Andersson/Regeringskansliet

Ett hälsosamt liv i trygghet – Sveriges ordförandeskap i Nordiska ­ministerrådet 2024

”Ett hälsosamt liv i trygghet” är temat för hälso- och socialområdet under Sveriges ordförandeskap i Nordiska ministerrådet 2024. Särskilt prioriterade områden är förebyggande insatser inom vård och omsorg, digitala lösningar inom social- och hälsopolitik, antimikrobiell resistens, tillgång till läkemedel, en god och jämlik hälsa samt hur samarbetet kring beredskap inom hälso- och sjukvården i Norden kan utvecklas.

Foto: Matilda Holmqvist/Scandinav/TT

Stärk gemenskaperna – motverka den ofrivilliga ensamheten

Nästan var fjärde person besväras av ensamhet och isolering. Störst är känslan av ofrivillig ensamhet bland barn, unga vuxna och de allra äldsta i befolkningen. Denna utveckling måste brytas – och här behöver hela samhället hjälpas åt. Regeringen har påbörjat arbetet med nationella insatser för att påverka och förändra utvecklingen.

Innehåll från Jakob Forssmed

RSS Mail
Prenumerera

Totalt 297 träffar.

Laddar...