Hoppa till huvudinnehåll

Gunnar Strömmer och Andreas Carlson besöker Gävle hamn

Publicerad

Onsdag den 16 oktober besöker justitieminister Gunnar Strömmer och infrastruktur- och bostadsminister Andreas Carlson Gävle. På agendan står bland annat dialog med Polismyndigheten och Tullverket om den organiserade brottsligheten i området och ett besök i Gävle hamn.

Gränsöverskridande godstransporter till och från Sverige sker i stor utsträckning med sjöfart. Det innebär att de svenska hamnarna är en kritisk del av vår infrastruktur – och en central plats för att hindra införsel och utförsel av illegal narkotika. Ett antal av hamnarna bedöms av brottsbekämpande myndigheter utnyttjas av organiserad brottslighet. Att stärka säkerheten i hamnar är därför en viktig åtgärd för att försvåra för den organiserade brottsligheten och strypa den kriminella ekonomin.

Under besöket kommer ministrarna att träffa Polismyndigheten och Tullverket för att bland annat diskutera samverkansarbetet mot organiserad brottslighet och narkotikasmuggling, i synnerhet kopplat till hamnen.

Tid för media

I samband med besöket i Gävle kommer det finnas tid för media. För mer information och intervjuförfrågningar, kontakta pressekreterare.

Presskontakt

Caroline Opsahl
Pressekreterare hos justitieminister Gunnar Strömmer
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 076-141 15 42
e-post till Caroline Opsahl
Ebba Gustavsson
Pressekreterare hos infrastruktur- och bostadsminister Andreas Carlson
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 076-127 04 88
e-post till Ebba Gustavsson
Laddar...