Hoppa till huvudinnehåll
Pressmeddelande från Arbetsmarknadsdepartementet

Paulina Brandberg deltar i nordisk-baltiskt seminarium om arbetslivskriminalitet

Publicerad

Torsdagen den 12 september deltar arbetslivs- och jämställdhetsminister Paulina Brandberg i ett nordisk-baltiskt seminarium om arbetslivskriminalitet som arrangeras av det svenska ordförandeskapet i Nordiska ministerrådet 2024. Arbetslivskriminalitet skapar stor otrygghet, snedvrider konkurrensen och är en inkomstkälla för den grova organiserade brottsligheten.

– Det är angeläget att brott, fusk och missbruk kopplat till arbetsmarknaden bekämpas. Arbetslivskriminalitet leder till en risk för att arbetstagare utnyttjas på olika sätt och det gör att otryggheten i arbetslivet ökar. För att stoppa denna typ av kriminalitet är det viktigt att vi samarbetar mer över landgränserna, säger Paulina Brandberg.

Under Sveriges ordförandeskap i Nordiska ministerrådet 2024 är det särskilt fokus på nordisk-baltiskt samarbete om arbetslivskriminalitet. På initiativ av Sverige beslutade de nordiska arbetsmarknadsministrarna i slutet av förra året att skapa ett mer formaliserat nordisk-baltiskt nätverk mot arbetslivskriminalitet som kan förbättra och stödja samarbete och gemensamma åtgärder, underlätta tillgången till information och tjänster, samt öka kapaciteten och kunskapen. 

Vid seminariet kommer goda exempel på framgångsrika arbetssätt i de nordiska och baltiska länderna att lyftas fram samt vilken typ av samarbete och gemensamma insatser som kommer att vara i fokus under de kommande åren.

Presskontakt

Emelie Franzén
Pressassistent hos jämställdhets- och arbetslivsminister Paulina Brandberg
Telefon 08-405 10 00
Mobil 076-771 09 51
e-post till Emelie Franzén
Laddar...