Hoppa till huvudinnehåll
Pressmeddelande från Socialdepartementet

Idag, onsdagen den 4 september, deltar äldre- och socialförsäkringsminister Anna Tenje i en konferens på temat förebygga demenssjukdomar i närvaro av H.M. Drottningen.

Publicerad

Konferensen anordnas i samband med Sveriges ordförandeskap i Nordiska ministerrådet 2024, där temat för hälso- och socialområdet är ”Ett hälsosamt liv i trygghet”. 

Vid konferensen “Preventing Dementia in the Nordics: Evidence-based measures across the life course” presenteras och diskuteras forskning och den senaste kunskapen på området av svenska och nordiska myndigheter, forskningsinstitut och samarbetspartners.  
 
– Det är positivt att vi lever allt längre i de nordiska länderna, men samtidigt är demenssjukdomar den snabbast ökande folksjukdomen. Som äldre- och socialförsäkringsminister är satsningar på en trygg och välfungerande äldreomsorg några av mina absoluta prioriteringar. Jag är därför väldigt glad att vi på denna konferens får möjlighet att ta del av det senaste inom forskning för att förebygga demens samt utveckla våra viktiga samarbeten inom de nordiska länderna, säger Anna Tenje.


För frågor om konferensen, kontakta: 
Sebastian Tham

Presskontakt

Sebastian Tham
Pressekreterare hos äldre- och socialförsäkringsminister Anna Tenje
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 076-134 67 22
e-post till Sebastian Tham
Laddar...