Hoppa till huvudinnehåll
Pressmeddelande från Försvarsdepartementet

Henrik Jonsson ny överdirektör för Kustbevakningen

Publicerad

Regeringen har den 29 augusti utsett Henrik Jonsson till ny överdirektör vid Kustbevakningen. Han tillträder den 1 september.

Kustbevakningen är en fundamental del av samhällets krisberedskap i den maritima miljön och har en central roll i det svenska totalförsvaret.

– Jag är glad över att kunna tillkännage att regeringen i dag har utsett Henrik Jonsson till ny överdirektör vid Kustbevakningen. Rekryteringen av Henrik Jonsson stärker Kustbevakningens inriktning om att bli en tyngre aktör inom totalförsvaret. Hans långa erfarenhet i Kustbevakningen och från Marinen stärker förutsättningarna för totalförsvarssamverkan i den maritima miljön, säger ministern för civilt försvar Carl-Oskar Bohlin.

Om Henrik Jonsson

Henrik Jonsson har en gedigen erfarenhet från olika chefsbefattningar inom marina beredskapsmyndigheter och kommer senast från en tjänst som rederichef och teknisk direktör på Kustbevakningen. Jonsson har i olika roller ansvarat för samverkan mellan marina myndigheter och har bland annat arbetat som tillförordnad chef vid IT-avdelningen på Kustbevakningen och som teknisk officer och chef för Teknikkontor fartyg på Marinbasen i Karlskrona.

Presskontakt

Petter Hagman
Biträdande pressekreterare hos minister för civilt försvar Carl-Oskar Bohlin
Mobil 076-313 63 13
e-post till Petter Hagman

Genväg

Laddar...