Hoppa till huvudinnehåll

Paulina Brandberg och Finlands minister för social trygghet Sanni Grahn-Laasonen besökte mottagning för våldtagna

Publicerad

Jämställdhets- och arbetslivsminister Paulina Brandberg och Finlands minister för social trygghet, som också har ansvar för jämställdhet, Sanni Grahn-Laasonen har besökt Södersjukhusets akutmottagning för våldtagna.

  • Jämställdhets- och arbetslivsminister Paulina Brandberg och Finlands minister för social trygghet Sanni Grahn-Laasonen står i ett rum tillsammans med en vårdpersonal och samtalar,

    Jämställdhets- och arbetslivsminister Paulina Brandberg och Finlands minister för social trygghet Sanni Grahn-Laasonen får en genomgång av arbetet på mottagningen och en visning av lokalerna.

    Foto: Susanne Bergqvist/Regeringskansliet

  • Tre personer sitter vid ett bord och både lyssnar och samtalar.

    Presentationen av verksamheten gav också möjlighet till samtal och utbyte av erfarenheter.

    Foto: Susanne Bergqvist/Regeringskansliet

  • Fem personer, varav två vårdklädda personer, står i grupp framför en mottagningsdörr. På en skylt på väggen står det Akutmottagning för våldtagna

    Jämställdhets- och arbetslivsminister Paulina Brandberg och Finlands minister för social trygghet Sanni Grahn-Laasonen tillsammans med de medarbetare på mottagningen som presenterade verksamheten under studiebesöket.

    Foto: Susanne Bergqvist/Regeringskansliet

Paulina Brandberg och Sanni Grahn-Laasonen fick under besöket en lärorik presentation av  verksamheten och en visning av mottagningen. De togs emot av vårdenhetschefen med medarbetare som bland annat beskrev hur omhändertagandet kan gå till och hur verksamheten är uppbyggd för att på bästa sätt möta de personer som kommer till mottagningen. Besöket gav också möjlighet till angelägna samtal och utbyte med medarbetarna och de båda ministrarna.

Studiebesöket ägde rum i samband med det gemensamma svensk-finska regeringsmötet måndagen den 16 september. Efter regeringsmötet anordnade de svenska statsråden studiebesök tillsammans med sina respektive finländska kollegor.

Mer information

Akutmottagningen för våldtagna på Södersjukhuset tar emot alla våldtagna män, kvinnor och transpersoner över 13 år, som tillhör Stockholms län, eller som befunnit sig i Stockholms län i samband med övergreppet. Mottagningen har öppet dygnet runt och alla besök är kostnadsfria. Mottagningen erbjuder även kostnadsfri medicinsk och psykosocial uppföljning.

Laddar...